نوشته‌ها

ویزای ایران

انواع ویزای ایران

مفهوم ویزا چیست؟

قبل از توضیح در خصوص انواع ویزای ایران اجاز دهید کمی بیشتر ویزا یا روادید که در زبان انگلیسی آن را Visa می نامند ، مدرکی است که برای عبور و مرور یک فرد صادر می شود. هر شخص برای ورود به کشوری دیگر نیاز دارد که ویزای آن کشور را قبل از ورود به آن کسب کند. ویزا را اغلب به صورت مهر بر روی گذرنامه فرد می زنند که نشان دهنده اجازه رسمی آن کشور برای ورود شخص به آن کشور است. تقریبا تمام کشورهای دنیا می توانند با داشتن که دارای گذرنامه معتبر (با اعتبار حداقل شش ماه) و اقامت حداقل ۶ ماه در کشور خود باشند می توانند پس از ارایه مدارک لازم و اخذ روادید به ایران سفر نمایند.

انواع ویزای ایران

ایران برای گردشگران خارجی ۱۳ نوع ویزا (روادید) صادر می کند که در زیر به معرفی و بررسی آن ها می پردازیم:

  •     این نوع روادید برای گروه های علمی یا ورزشکاران که قصد ورود به ۲ یا چند باره به ایران را دارند صادر می شود.
  •     (سیاحتی): برای گردشگران کشورهای مختلف که می خواهند از جاذبه های گردشگری ایران دیدن کنند.
  •     (زیارتی): برای گردشگرانی که قصد سفر به زیارتگاه های ایران را دارند صادر می شود .
  •     (سیاسی): این نوع ویزا مخصوص مقامات دولتی و سیاسی است که برای رایزنی های سیاسی به ایران می آیند.
  •     این نوع از ویزا برای افرادی صادر می شود که قصد تحصیل در ایران دارند و مخصوص دانش آموزان ، دانشجویان ، طلاب علوم دینی است.
  •     (حق کار): برای کسانی که می خواهند برای کار وارد ایران می شوند ، صادر می شود. البته این نوع ویزا برای برخی از کشورها سخت تر است و با حساسیت بیشتری صادر می شود.
  •     افرادی مانند مهمانداران هواپیما ، کارکنان قطار ، رانندگان وسایل نقلیه عمومی ، خدمه کشتی ها یا افرادی که قصد ماندن در ایران را ندارند و فقط می خواهند از ایران عبور کنند و به کشورهای دیگر بروند از این نوع ویزا استفاده می کنند.
  •     دیگر نوع ویزا برای افرادی مانند خبرنگاران ، عکاسان ، روزنامه نگاران و در کل تیم خبری که قصد پوشش یک رویداد خبری را دارند صادر می شود که این نوع ویزا ویزای مطبوعاتی می گویند.
  •     برای افرادی که کار های غیر سیاسی هم دارند مثل قرارداد های تجاری هم نوعی ویزا صادر می شود .
  •     (متعدد): برخی از کارشناسان و بازرگانان در طول یک دوره مشخص شده ، مجبورند چندین بار به ایران سفر کنند این نوع ویزا برای اینگونه افراد صادر می شود.
  •     (الحاق به خانواده): برای افرادی که قصد ثبت ازدواج را دارند .و به این علت وارد ایران می شوند صادر می شود.
  •     براع اتباع خارجی که به طور دائم در ایران بوده اند و می خواهند برای دیدن خانواده خود به کشور خود بروند و از مرخصی به طور موقت استفاده کنند (حداکثر سه ماه) ، این افراد باید قبل این زمان به ایران بازگردند.
  •     (خروج): برای مقیمانی که پس از خروج از کشور قصد بازگشت دوباره را ندارند، صادر می شود.

ویزای ایران

ویزای ایران

ویزای ایران

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل

همانطور که می دانید ویزا مدرکی‌ست که شخص میتواند به وسیله آن وارد کشور مورد نظر خود شود. ویزا انواع مختلفی دارد که بر اساس هدف اعلام شده از سوی شما و ارائه مدارک برای اثبات آن صادر می‌شود. ویزاهای رایج عبارتند از: ویزای توریستی،‌ دانشجویی،‌ تجاری، ‌پژوهشی و…‌ پس اکیدا توصیه می‌کنیم از ابتدا باید روادید دریافت شده توسط مسافر مناسب فعالیت مورد نظر (تجاری، توریستی، دانشجویی یا هر نوع دیگر) باشد. در غیر این صورت ممکن است مسافر در طول سفر دچار مشکلات احتمالی شود. دریافت ویزا و و آشنایی با انواع آن همواره یکی از چالش‌هایی است که در سفرهای خارجی پیش می‌آید. اما آشنایی با انواع ویزا و تفاوت‌هایی که با هم دارند باعث کاهش این چالش‌ها می‌شود. یکی از این تفاوت‌ها، تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل (single و multiple) است که در این پست به آن پرداخته‌ایم. با بامارو سفر همراه باشید.

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل در چیست ؟

در این تقسیم‌بندی‌ها، دو نوع ویزای سینگل و مولتیپل در تقسیم‌بندی ویزا بر اساس دفعات اجازه ورود به کشور مقصد قرار می‌گیرند. از این نظر ویزاها به چهار نوع یک بار ورود یا سینگل، دو بار ورود یا دابل، چند بار ورود یا مولتیپل و ویزای ترانزیت فرودگاهی تقسیم‌بندی می‌شوند:

ویزای یک بار ورود یا سینگل (Single visa)

همانطور که از نام این ویزا پیداست اعتبار این نوع ویزا بعد از یکبار ورود و خروج به کشور مقصد، به طور اتوماتیک، از بین میرود حتی اگر از اعتبار و مدت‌ زمان آن باقی مانده باشد.

ویزای دو بار ورود یا دابل (Double visa)

با دریافت این نوع ویزا شما این اجازه را دارید تا زمانی که اعتبار ویزایتان تمام نشده است، دوبار به کشور مقصد سفر داشته باشید.

تفاوت ویزای سینگل و مولتیپل

ویزای چندبار ورود یا مولتیپل (Multiple visa)

با داشتن ویزای چند باز ورود، تا زمانی که اعتبار و مدت  زمان ویزای شما تمام نشده است، شما می‌توانید به دفعات نامحدود به کشور مقصد سفر کنید.

ویزای ترانزیت فرودگاهی  (Airport transit visa)

برای سفر به برخی از کشور های خارجی ممکن است که از بیش از یک پرواز استفاده شود. در این نوع سفرها بایددر یک کشور واسط و ثالث، هواپیمای خود را تعویض کنید و مدت زمان محدودی را در فرودگاه بمانید. بعضی از کشورها حتی برای زمان بین تعویض هواپیماها نیز درخواست ویزا می‌کنند. این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیما، رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیما به مقصد کشور بعدی محسوب می‌شود.